Zgodovina posvetov za računovodje

Dan PANTHEON računovodij je tradicionalni dogodek za računovodje že od leta 2011. V letu 2023 pričakujemo preko 500 obiskovalcev tega dogodka, ki bo organiziran na petih lokacijah regije Alpe-Adria – v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Severni Makedoniji.

Na dogodku vodje in direktorje računovodstev in računovodskih servisov, finančnike, računovodje in knjigovodje seznanimo z najnovejšimi orodji in storitvami za računovodje, nasveti za optimizacijo dela, zakonodajnimi in PANTHEON novostmi ter pomembnimi informacijami ob zaključku leta in odpiranju novega.

Dan PANTHEON računovodij je dogodek, ki ga morate obiskati.

2019

23. 1. 2019, Poslovna hiša Unija, Brezovica

Dan PANTHEON računovodij

23. januarja 2019 smo v poslovni hiši Unija organizirali peti posvet za računovodje kot odgovor na številne zakonodajne spremembe po 1. 1. 2019.
Predstavili smo spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo ter spremembe in novosti v PANTHEON-u. Na dogodku smo s pomočjo zunanjih strokovnjakov za davčno zakonodajo, SRS, embalažo ter PANTHEON strokovnjakov demonstrirali praktične rešitve in odgovarjali na sledeča vprašanja:

 • Kako računovoditi v skladu s spremembami SRS?
 • Katere so novosti ZDDV-1 ter ZDDPO-2 in kako jih razumeti v praksi?
 • Kako dosegati avtomatizacijo obračuna DDV s pomočjo poslovnega procesa (Workflow) v PANTHEON-u in kako oddati obračun DDV direktno preko spleta?
 • Kako si s poslovnimi procesi (Workflow) lahko olajšamo zaključek leta, avtomatska knjiženja?
 • Kako se pripraviti na oddajo DDPO in letnega poročila za 2018 ter katere so povezane novosti v PANTHEON-u?
 • Katere so spremembe minimalne plače od januarja 2019 in spremembe pri obračunu plač v PANTHEON-u?

2016

4. 2. 2016, Hotel Four Points by Sheraton, Ljubljana

Dan PANTHEON računovodij

4. februarja 2016 smo v kongresni dvorani Plečnik 1, v hotelu Four Points v Ljubljani uresničili že četrti dogodek Dan računovodij. Spregovorili smo o zakonodajnih novostih po 1. 1. 2016 in s tem povezanih novostih v PANTHEON-u:

 • Zakonodajne novosti po 1. 1. 2016
 • Predvidene spremembe DDV v letu 2016
 • Blagajna PANTHEON in brezgotovinsko plačevanje
 • Spremembe ZGD-1 in SRS 2016
 • Enotni kontni načrt 2016 in SRS 2016 ter povezane dopolnitve v PANTHEON-u.
 • Novosti na REK obrazcih od 1. 1. 2016 – oddaja M4, spremembe pri obračunu minimalne plače, olajšave za starejše nad 55 let in ostale novosti v modulu Kadri

Gostili smo strokovnjake iz ZDSS ter PANTHEON svetovalce iz podjetja Datalab Tehnologije d.d. in Datalab d.o.o.

2015

5. 2. 2015, Austria Trend Hotel, Ljubljana

Dan PANTHEON računovodij

Na tretjem izobraževalnem dogodku Dan PANTHEON računovodij, ki je potekal v organizaciji podjetja Datalab Tehnologije d.d. ter Datalab SI d.o.o. in smo ga skupaj uresničili 5. februarja v hotelu Austria Trend v Ljubljani, smo uvodoma predstavil izzive, ki nam jih prinaša leto 2015.

V nadaljevanju sta gostji, ga. Simona Štravs, univ. dipl. prav., davčna svetovalka in predsednica ZDSS, DEPS Consulting d.o.o., ter Maja Dolinar Dubokovič, univ. dipl. ekon., davčna svetovalka, Movens d.o.o., predstavili »Davčne novosti in realnosti 2015«.

V okviru rednega programa dogodka so se zvrstile številne demonstracije na temo Zakonodajne novosti ter novosti v PANTHEON-u. Pojasnili smo vam pomembne novosti in napovedi za razvoj v blagovnem modulu, urejeno gotovinsko poslovanje – RA mobilno blagajno, novosti SRS in nove računovodske direktive, novosti na področju priprave bilančnih poročil, zaključka leta in ostale novosti v modulu DENAR, kontroling in analize računovodskih podatkov ter računovodska poročila, novosti v modulu KADRI ter napotke za eRačune in njihovo obdelavo v računovodskih službah.

2012

21. 11. 2012, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

2. PANTHEON konferenca za računovodje

21. novembra 2012 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala druga specializirana konferenca za profil računovodja/knjigovodja. Konferenco je v uvodnem delu otvoril izvršni direktor podjetja Datalab, g. Andrej Mertelj, ki je s sodelavci najprej predstavil novosti poslovno-informacijskega programa PANTHEON, nato pa njegove uporabnice in uporabnike pozval k še intenzivnejši uporabi uporabniškega spletnega portala (U-site) kot pripomočka pri delu s PANTHEON-om in k soustvarjanju vsebin zanj.

V nadaljevanju so se zvrstila predavanja o delu s PANTHEON-om in številnih drugih področjih – računovodstvu, poslovodstvu, davkih, prodaji ipd. Udeležence konference so s predavanji navdušili številni strokovnjaki – dr. Branko Mayr, dekan Visoke šole za računovodstvo, dr. Živko Bergant, docent na Visoki šoli za računovodstvo, PANTHEON strokovnjaki in še številni drugi.

2011

25. 11. 2011, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

1. PANTHEON konferenca za računovodje

25. novembra 2011 je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je potekal prvi specializirani dogodek za profil računovodja/knjigovodja. Dogodek je potekal skozi ves dan vzporedno v 4 različnih dvoranah.

Konferenco je v uvodnem delu otvoril izvršni direktor podjetja Datalab, g. Andrej Mertelj s sodelavci. Sledila je okrogla miza z direktorji treh računovodskih servisov, prejemnikov naziva »Finalist/Naj računovodski servis«, ki jo je moderirala Edita Cetinski Malnar, urednica in voditeljica oddaje
Prava ideja na RTV Slovenija. V zanimivem in živahnem pogovoru so gosti spregovorili o svojih poslovnih poteh in delili z občinstvom marsikater uporaben recept za uspešno poslovanje računovodskega servisa.

V nadaljevanju konference so se zvrstila predavanja o delu s PANTHEON-om in strokovnih področjih – računovodstvu, poslovodstvu, davkih, prodaji itd. Udeležence konference so navdušili številni strokovni gosti, PANTHEON strokovnjaki in mnogi drugi. Konferenca se je zaključila z zabavo ob 1. obletnici prenovljenih uporabniških strani PANTHEON, na kateri smo najprej obudili spomine na prvo leto našega intenzivnega komuniciranja z uporabniki PANTHEON-a.